Ads Top

Pinbijschrijvingen voor ondernemers bij ABN AMRO nu ook in het weekend

Ruim veertigduizend winkeliers met een pincontract bij ABN AMRO krijgen vanaf het eerste weekend van juli pinbetalingen van klanten binnen 24 uur bijgeschreven op hun rekening. Hetzelfde geldt voor pinbetalingen op feestdagen.

Ondernemers met een pincontract bij ABN AMRO zullen aankomend weekend zien dat de pinomzet die op vrijdag 1 juli is gerealiseerd binnen 24 uur op hun rekening is bijgeschreven. En de pinomzet van zaterdag en zondag staat ook binnen 24 uur op hun rekening. Ondernemers kregen voorheen de pinomzet van vrijdag, zaterdag en zondag op maandag bijgeschreven. ‘Door pinbetalingen ook in het weekend en op feestdagen bij te schrijven, vullen we een langgekoesterde wens in van veel zakelijke klanten’, zegt Roelien Ritsema van Eck, ABN AMRO directeur Betalen. ‘Nu krijgen onze klanten eerder inzicht in en de beschikking over hun pinomzet. Dus niet meer wachten op de eerstvolgende werkdag, maar gewoon binnen 24 uur. Een groot voordeel voor zowel kleine ondernemers als grootzakelijke klanten.’

Pinbetalingen en de verrekening tussen banken worden uitgevoerd via het Europese Betalingsverkeersysteem. Dit systeem is niet beschikbaar in het weekend- en op feestdagen. Dat is de reden dat ABN AMRO betalingen niet eerder op dagbasis aan ondernemers uitkeerde. Met de wijziging die ABN AMRO invoert betaalt de bank de pinomzet nu vooruit aan ondernemers. Voor de ondernemers zijn er natuurlijk geen extra kosten verbonden aan bijschrijvingen in het weekend en op feestdagen.

Pinbetalingen worden steeds belangrijker voor ondernemers. In 2015 gebruikten klanten voor het eerst meer hun pinpas als betaalmiddel dan contant geld. De contactloze betaalpas maakt pinbetalen in winkels nog sneller en makkelijker. In de eerste 5 maanden van 2016 is het aantal contactloze transacties met 45 procent gestegen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.