Ads Top

47 procent huizenkopers weet niet precies wat hypotheekrenteaftrek is

De huizenmarkt is in de lift, de rente historisch laag. Veel mensen zijn van plan om een huis te gaan kopen. De eerste stap is het zoeken van een hypotheek, maar veel mensen ontbreekt het aan basiskennis van hypotheektermen. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van online hypotheekadviseur eyeOpen.nl blijkt dat bijna de helft van de (potentiële) huizenkopers niet weet wat hypotheekrenteaftrek inhoudt. Met name voor jongere huizenkopers tussen de 18 en 24 jaar zijn hypotheektermen nog abracadabra.

Ruim 40 procent van de ondervraagden weet niet goed uit te leggen wat een annuïteitenhypotheek is en meer dan de helft (53 procent) is onbekend met de exacte betekenis van een lineaire hypotheek. De term NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is wel goed ingeburgerd, bijna alle ondervraagden zijn bekend met deze term.

Met de lage rentestand willen veel huizenkopers overstappen van hypotheekverstrekker. Toch is de term rentemiddeling voor een derde van hen een onbekend begrip en nog eens een kwart kent de term wel maar weet niet wat deze inhoudt. “Onbegrijpelijk”, aldus Olivier Tardieu, directeur van online hypotheekadviseurs eyeOpen.nl. ”Het kan huizenbezitters maandelijks flink schelen als ze met hun bank afspraken maken om te kunnen profiteren van de lage rentestand. Het is bizar dat nog niet alle banken dit zelf aanbieden aan hun klanten zodat iedereen dit in ieder geval kan overwegen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.