Ads Top

Nieuwe technologie biedt banken kansen om klant beter te bedienen

Banken kunnen profiteren van nieuwe technologie om klanten beter te bedienen. Voor banken die deze kansen weten te benutten is een essentiële rol weggelegd in het nieuwe bankenlandschap.

Dat staat in het trendrapport over Fintech en nieuwe technologieën dat PwC in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken heeft geschreven

De verwachtingen die klanten hebben van bancaire diensten veranderen, vooral als gevolg van digitalisering. Banken, nieuwe FinTech-bedrijven, toezichthouders en andere partijen zijn dan ook volop in beweging om positie te kiezen in het nieuwe digitale financiële ecosysteem. Wat niet verandert is de essentie van de financiële diensten zoals die tot voor kort vooral door banken werden aangeboden. De bancaire sector verandert, maar de essentie van bankieren niet.

Bankieren blijft draaien om het veilig bewaren van het geld van klanten waarbij de klant erop kan rekenen dat zijn privacy is gewaarborgd; om het faciliteren van betalingen; en om het verdelen van de risico’s die daarmee gepaard gaan. Wat nieuw is, is dat er aanbieders in de vorm van FinTech en BigTech zijn gekomen die klanten voor elk van deze kerntaken (of delen daarvan) alternatieven bieden die gebaseerd zijn op nieuwe technologieën. Voor elk van de genoemde kerntaken verwachten klanten steeds meer digitale bediening waarbij de aanbieder minder relevant is.

Banken beschikken over een stabiele en loyale klantenbasis. Zij kunnen hun voordeel doen met de innovatieve werkwijzen, ideeën en aantrekkelijke nieuwe toepassingen van FinTech-bedrijven. Banken zoeken daarom actief de samenwerking met FinTech ondernemingen en andersom.

De Nederlandse Vereniging van Banken zal het rapport onder de aandacht brengen van haar leden en samen met hen bezien welke gezamenlijke acties de sector kan nemen om de kansen die nieuwe technologieën biedt te benutten in het belang van betere dienstverlening aan klanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.