Ads Top

Nederlanders kunnen nog een jaar profiteren van lage assurantiebelasting

De PvdA en VVD willen de assurantiebelasting bij verzekeringen per 1 januari 2013 verhogen van 9,7 procent naar 21 procent. Voor eind 2012 overstappen naar een andere verzekeraar en kiezen voor jaarbetaling, betekent dat veel Nederlanders nog een jaar kunnen profiteren van de relatief lage assurantiebelasting. Premieverhogingen worden voor bestaande klanten namelijk pas doorgevoerd per premievervaldatum (op basis van huidige regelgeving).
Verzekeringssite.nl adviseert om lopende schadeverzekeringen voor 1 december 2012 op te zeggen en voor 31 december 2012 een nieuwe verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar en daarbij te kiezen voor jaarbetaling. Op deze manier kan men zo lang mogelijk profiteren van het lagere assurantiebelasting tarief van 9,7 procent. Bij premiebetaling per jaar geven verzekeraars vaak ook nog een extra korting van gemiddeld 4%. De afgelopen periode zijn er veel verzekeraars met aantrekkelijke polissen met scherpe premies bij gekomen. Daarmee kan de premie vaak nog meer omlaag. Door alleen al premies van autoverzekeraars te vergelijken en over te stappen naar de voordeligste autoverzekeraar, kan tot  € 200,- extra worden bespaard.   Vergelijken en overstappen voor 1 januari 2013 kan veel Nederlanders daarom veel geld besparen.
In 2012 betaalt een Nederlander gemiddeld € 800,- per jaar (exclusief 9,7% assurantiebelasting) voor zijn pakket verzekeringen.  In 2013 stijgt de assurantiebelasting naar 21 procent. Dat betekent dat de assurantiebelasting 10,3 procent zal gaan stijgen. Als iemand de verzekering nog voor eind van het jaar afsluit met jaarbetaling, kan men profiteren van een besparing op de assurantiebelasting van gemiddeld € 90,-. Dit kan oplopen naarmate men meer verzekeringen heeft. Daarnaast geven sommige verzekeraars ook nog korting voor jaarbetaling (gemiddeld 4%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.