Ads Top

ING biedt klanten veiligheidssoftware aan

Sinds gisteren biedt de ING alle internetbankierende klanten de veiligheidssoftware Rapport van het bedrijf Trusteer aan. Deze tool beschermt klanten tegen bancaire trojans en andere malware. De software voorkomt onder meer dat persoonlijke gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord in verkeerde handen vallen. Het programma werd eerder al aangeboden aan ING-klanten met een besmette computer. Nu wordt het ook preventief ingezet als aanvulling op bestaande middelen als een virusscanner en firewall. De ING adviseert klanten deze gratis software te downloaden.
Het programma Trusteer Rapport is speciaal ontwikkeld om trojans en andere malware, gericht op banken, te herkennen, te neutraliseren en te verwijderen. Ook biedt het bescherming tegen zogenaamde keyloggers die toetsaanslagen registeren. In navolging van ING Direct in de VS, en vele buitenlandse banken, kunnen nu ook klanten van de ING in Nederland gebruik maken van deze software. Het is zowel beschikbaar voor Microsoft Windows als voor Apple OSX. Het werkt op de meest gebruikte browsers Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Apple Safari.
Een trojan is een programma dat ‘vermomd’ als onschuldig bestand ongemerkt op computers wordt geïnstalleerd. Het programma Trusteer Rapport is een hulpmiddel om deze virussen te herkennen en te bestrijden. Het biedt nooit volledige bescherming. Daarom adviseert de ING haar klanten die gebruik maken van Mijn ING om ook een firewall en virusscanner te installeren en ervoor te zorgen dat deze software up-to-date is en altijd aan staat.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.