Ads Top

Kort banknieuws

'Banken vormen een risico'

Europese banken behoorden de afgelopen twaalf jaar tot de slechtste beleggingen. En de wijze waarop zij beleggen, is niet meer van deze tijd. Want ze kijken vooral hoe ze de index minimaal kunnen bijhouden en niet zozeer hoe ze stevige koerscorrecties kunnen vermijden. Dit concludeert economisch onderzoekster Herma Koornwinder. 

Per 1 januari 2013 bankentoezicht

De Europese regeringsleiders kwamen rond middernacht tot een akkoord: vanaf 1 januari 2013 moet de Europese Centrale Bank toezicht houden op de eurolanden. Het wettelijk kader van het bankentoezicht moet begin 2013 al rond zijn.

Ook het Nationale Toneel valt ten prooi aan Rijkman Groenink

Alweer een nieuwtje over Rijkman Groenink. Hij is niet alleen commissaris van het ANP, maar nu ook bestuurslid van het Nationale Toneel. Dat is hij al sinds 1 oktober, maar het ANP heeft het gek genoeg tot nu toe niet gebracht.

Spaanse banken dieper in problemen

Slechte leningen bij Spaanse banken zijn in augustus gestegen naar een nieuw record vanwege de economie die dieper in een depressie wegzinkt. Slechte leningen bedroegen volgens de Spaanse centrale bank in augustus 178,6 miljard euro. Ten opzichte van juli is dat een stijging van meer dan drie procent. Vergeleken met augustus vorig jaar dikten de slechte leningen aan met bijna veertig procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.