Ads Top

Kort banknieuws

‘Weer Griekse haircut nodig'

Het gedeeltelijk afschrijven van de noodleningen die aan Griekenland zijn verstrekt, kan een mogelijkheid zijn om het land er weer bovenop te helpen. Dat staat volgens het Duitse weekblad Der Spiegel in een rapport van de trojka. De vertegenwoordigers van ECB, IMF en Europese Commissie zouden afgelopen donderdag zo'n haircut hebben voorgesteld tijdens een bijeenkomst ter voorbereiding van de volgende bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën. Vorige week bleek immers al dat het Griekse saneringsprogramma niet op schema zit, en dat er extra inspanningen nodig zijn.

Belgische banken bevestigen hulp bij leningen werknemers Ford Genk

Febelfin, de koepelvereniging van Belgische banken, heeft bevestigd te bekijken of er maatregelen mogelijk zijn om werknemers van Ford Genk te helpen met hun hypothecaire kredieten en andere leningen. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters gezegd in het VRT-programma De Zevende Dag. Concrete maatregelen volgen tegen het volgende gesprek op 13 november. Gisteren had Febelfin al schriftelijk aangeboden steun te bieden.

'Goud als onderpand voor zwak euroland' 

Zwakke eurolanden als Italië en Portugal zouden hun goudvoorraad moeten inzetten om goedkoop te kunnen lenen. Dat stelt hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger zaterdag in de Telegraaf. “Er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.