Ads Top

Xerox brengt bankzaken naar iedere uithoek van de wereld

India en andere groeiende economieën worden geconfronteerd met een toenemende vraag naar fundamentele financiële en bancaire diensten. Voor een land als India, met een meertalige bevolkingsgrootte van 1,2 miljard die verspreid woont over bijna twee miljard vierkante kilometer, is het nog niet zo eenvoudig om in die behoefte aan bancaire basics te voorzien.
Onderzoekers van het Xerox Research Centre India (XRCI) ontwikkelden daarom een praktische financiële toepassing die het aantal bankvestigingen, en de daarmee gepaard gaande kosten, zelfs op het platteland kan terugdringen. Het systeem automatiseert de meest essentiële persoonlijke bankzaken, zoals het openen van een bankrekening of het aanvragen van een lening, waardoor het voor consumenten in economisch snel ontwikkelende landen als India, veel eenvoudiger wordt om hun geld te beheren.
De oplossing is ontwikkeld door entografen die de problemen rondom het verkrijgen van financiële diensten op het platteland bestudeerden. De oplossing borduurt voort op de mogelijkheid van Xerox multifunctionele apparaten (mfp’s) die niet alleen handgeschreven formulieren kunnen scannen, maar ook de daaruit voortvloeiende inhoud kunnen interpreteren. Deze toepassing maakt het mogelijk om bankkantoren zonder personeel op te richten en het op papier gebaseerde proces terug te dringen. In samenwerking met een grote bankketen in India zal Xerox een pilotproject starten waarbij deze technologie wordt ingericht in kiosken. Op dergelijke locaties is de oplossing eenvoudig te repliceren, installeren en te beveiligen in zowel afgelegen als dichtbevolkte gebieden, zonder dat daarbij afbreuk wordt gedaan aan de gebruiksvriendelijkheid voor klanten.
De innovatie van Xerox automatiseert de basis dienstverlening van een bank door de gestandaardiseerde backoffice-activiteiten te koppelen aan klantcontact. De (potentiële) klant komt naar de kiosk en voert de belangrijkste gegevens in het systeem, in een taal naar keuze. Het systeem controleert en valideert de gegevens automatisch en voorziet de back-end databases van de juiste informatie. De technologie omvat daarbij mogelijkheden om de volledigheid en juistheid van handgeschreven papieren formulieren automatisch goed te keuren, taal te converteren zonder tussenkomst van een tolk of vertaalhulpmiddel, en trage en foutgevoelige gegevensoverdracht via satellietnetwerken op het platteland te beveiligen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.