Ads Top

Geringe stijging premie Stad Holland

In tegenstelling tot eerdere voorspellingen, die melding maakten van premiestijgingen tussen de 20 en 100 euro, verhoogt Stad Holland de premie met slechts euro 6 per jaar. De premie voor de restitutiepolis bedraagt in 2013 voor zowel individueel als collectief verzekerden 1.248 euro per jaar.
De nominale premie stijgt licht naar 1.248 euro, ofwel 104 euro per maand. Bij Stad Holland betaalt iedereen, zowel individueel als collectief verzekerden, dezelfde premie voor de basisverzekering.
oor de basisverzekering stijgt minder dan verwacht
De toename van de zorgkosten en het overhevelen van kosten naar de basisverzekering zorgen ervoor dat de premie moet stijgen. Deze stijging wordt door het verhogen van het eigen risico en de introductie van een eigen bijdrage bij hoortoestellen enigszins verminderd.
Het succesvolle inkoopbeleid van alle zorgverzekeraars ten aanzien van geneesmiddelen heeft in 2012 geleid tot een forse daling van de kosten farmacie die in 2013 versterkt zal doorwerken. Als gevolg van bovengenoemde factoren hoeft Stad Holland haar premie voor 2013 slechts licht te laten stijgen ten opzichte van die van 2012.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.