Ads Top

100.000 kinderen krijgen financiele gastles tijdens Week van het Geld

Medewerkers van banken gaan tijdens de Week van het Geld ruim 3000 financiële gastlessen verzorgen voor 100.000 kinderen in het basisonderwijs. Dat maakte directeur Wim Mijs van de Nederlandse Vereniging van Banken bekend tijdens de overhandiging van de Cash Quiz aan de Tweede Kamer. 'Dit verslaat de Code Banken,' zei het VVD-kamerlid Duisenberg in reactie.
De Cash Quiz is een speciaal door de NVB ontwikkeld spel om financiële educatie leuk en aantrekkelijk te maken. Mijs riep de Kamerleden op om ook een financiële gastles te verzorgen tijdens de Week van het Geld. 'De lessen maken bankiers trots op hun vak,' zei Wim Mijs tegen aanwezige Kamerleden van VVD, PvdA, PVV, CU, CDA en GroenLinks. De leerlingen die een gastles krijgen, ontvangen het 'Geld weetjes kwartet'. "Dat kwartet kan thuis worden gespeeld en daarmee betrekken we ook de ouders," aldus Mijs.
De aftrap voor de gastlessen wordt op dinsdag 13 november gegeven op DE Brede school (As-Soeffah, Bijlmerhorst en De Polsstok) in Amsterdam Zuidoost. CEO's en andere bestuurders van 16 banken geven daar dan in koppels les. De lessen zijn bedoeld voor basisscholieren uit de groepen 6 t/m 8. In de lessen staat de Cash Quiz centraal. In deze klassikale quiz voor teams van drie tot vier leerlingen komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met 'omgaan met geld'.
Het doel van het gastlesprogramma 'Bank voor de Klas' is om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken en te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld (zoals sparen, zakgeld en lenen) worden kinderen financieel bewuster gemaakt. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Jong geleerd is immers oud gedaan.
De Week van het Geld wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd van 12 tot en met 16 november. De week wordt georganiseerd door het platform Wijzer in geldzaken waarin meer dan 40 organisaties samen werken om de consument wijzer in geldzaken te maken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Het gastlesprogramma 'Bank voor de klas' is een van de onderdelen van de Week van het geld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.