Ads Top

Spaarrente deposito zakt onder de 4 procent

De rentes op spaardeposito’s blijven verder dalen. De hoogste rente op een spaardeposito is nu 3,9%, constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Hiermee ligt de hoogste rente op een spaardeposito voor het eerst sinds juni 2023 weer onder de 4 procent.

De rentes op spaardeposito’s zijn sinds november 2023 aan het dalen. De daling kwam in januari in een stroomversnelling. Sindsdien verlagen er dagelijks wel enkele banken hun depositorentes. Nieuw is dat sinds deze maand ook de rentes voor deposito’s met een looptijd korter dan 1 jaar omlaag gaan. Dat de depositorentes dalen, komt vooral doordat de inflatie onder controle lijkt en de Europese Centrale Bank (ECB) de rentes sinds oktober 2023 dus niet meer verder verhoogt. De centrale bank zal in de loop van dit jaar zelfs de rentes weer gaan verlagen.

De rentes voor deposito’s met lange looptijden dalen al langer, omdat banken die baseren op de kapitaalmarkrentes. Dit zijn rentes waartegen banken geld kunnen lenen bij beleggers. Omdat de beleggers al langer het vertrouwen hebben dat de inflatie daalt en laag blijft, zijn ook de kapitaalmarkrentes al een tijdje lager. Dit vertaalden banken de afgelopen maanden al in lagere rentes voor de deposito’s met looptijden van langer dan 1 jaar.

Heb je spaargeld dat je voor een aantal maanden of jaar kunt missen? Dan is dit hét moment om het vast te zetten op een deposito.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.