Ads Top

Autoverzekering in anderhalf jaar ruim 9% duurder

Automobilisten betalen nu flink meer voor hun autoverzekering dan anderhalf jaar geleden. In juni 2022 was de gemiddelde premie voor een autoverzekering nog 81,50 euro per maand. Deze maand komt deze uit op 88,84 euro. Zo blijkt uit onderzoek van de financiƫle vergelijkingssite Geld.nl.

Dat de premies zo hard zijn gestegen, komt vooral door de hoge inflatie. In 2022 liep de inflatie hard op. Hierdoor werden auto’s zelf duurder, maar ook de reparaties ervan. Dit betekent dus hogere kosten voor autoverzekeraars bij een schade. En dat was terug te zien in de premies.

Ook de toenemende criminaliteit rond auto’s speelt mee. In 2022 en 2023 werden er relatief veel auto’s gestolen. En de afgelopen jaarwisseling waren er relatief veel autobranden. “Dit soort criminaliteitscijfers verwerken autoverzekeraars ook in hun premies, waardoor je dus meer betaalt voor je autoverzekering”, legt Bulthuis uit.

Krijg je van je autoverzekeraar bericht dat de premie voor je autoverzekering hoger wordt? Dan kun je hier gelukkig wel wat aan doen, zegt Geld.nl. Het verschil in premie tussen de autoverzekeraars onderling is namelijk erg groot. In de vergelijkingen is het verschil tussen de gemiddelde en laagste premie meestal ongeveer 20 euro per maand. Oftewel 240 euo per jaar. Je kunt dus flink besparen door te vergelijken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.