Ads Top

Betalen met mobiele telefoon blijft groeien in 2023

In 2023 is het gebruik van mobiele telefoons om te betalen weer toegenomen. Bijna vier op de tien pinbetalingen aan de winkelkassa gebeurde eind vorig jaar met een mobiele telefoon of smartwatch. Dat blijkt uit gegevens van de Betaalvereniging.

Andere betalingen, zoals in webwinkels en tussen familie en vrienden, worden ook steeds vaker met de app van een bank op een mobiele telefoon gedaan.
 
Sinds juni 2023 kun je overal in Nederland in- en uitchecken in het OV met een contactloze betaalpas of creditkaart, ook als die virtueel op een mobieltje of smartwatch staat. Deze betaalmogelijkheid wordt stevig omarmd: drie van de tien reizigers die inchecken voor het basistarief (zonder korting), doen dat inmiddels met een betaalkaart, telefoon of smartwatch.

Bijna driekwart van alle betalingen in webwinkels gebeurde eind 2023 met iDEAL en bijna één op de tien met een creditkaart. Het gebruik van iDEAL voor online betalingen is in 2023 met ruim 10% toegenomen. Inmiddels wordt 95 procent van die iDEAL-betalingen met een mobiele bankapp goedgekeurd.
 
Over de hele linie groeide het aantal betaaltransacties. Snelle overboekingen stegen bijvoorbeeld met 8,5 procent en betalingen aan de kassa met 6,5 procent. De verdeling tussen elektronische en contante betalingen aan de toonbank lijkt in 2023 gelijk te blijven. Net als de twee voorgaande jaren werd 20 procent van alle toonbankbetalingen contant afgerekend.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.