Ads Top

Ongeveer helft particuliere beleggers let op duurzaamheid van hun beleggingen

Bij particuliere beleggers die zelfstandig of met advies beleggen let ongeveer de helft soms of (bijna) altijd op de duurzaamheid van beleggingen die zij doen. Om te bepalen of een belegging aansloot op hun duurzaamheidsvoorkeuren keek het merendeel van deze groep naar de naam van het beleggingsproduct. Dat blijkt uit de ‘Consumentenmonitor Beleggers’ van de Autoriteit FinanciĆ«le Markten (AFM) onder 711 beleggers.

De duurzaamheid van beleggingsproducten is voor ongeveer de helft van de particuliere beleggers nog niet iets waarmee zij rekening houden bij hun beleggingsbeslissingen. De andere helft zegt soms (ongeveer 4 op de 10) of (bijna) altijd (ongeveer 1 op de 10) op de duurzaamheid van hun beleggingen te letten.

Om te bepalen of een belegging aansloot op hun duurzaamheidsvoorkeuren keek het merendeel van deze groep vooral naar de naam van het product. Uit ander AFM-onderzoek bleek echter dat de product- of fondsnaam over het algemeen geen betrouwbare indicator is voor het duurzaamheidgehalte. Ongeveer de helft van de niet zelfstandig beleggende particulieren zegt graag te willen dat de adviseur of vermogensbeheerder laat weten in welke mate is belegd volgens hun duurzaamheidsvoorkeuren.

Ongeveer een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft beleggingen. Aandelen en beleggingsfondsen zijn hierbij de meest gekozen beleggingsvormen, gevolgd door indexbeleggingsfondsen, indextrackers of Exchange traded funds en obligaties.

In het onderzoek van de AFM Consumentenmonitor geven 7 op de 10 beleggers aan zelfstandig te beleggen. Onder zelfstandige beleggers zijn aandelen en indexbeleggingsfondsen populairder dan onder beleggers die gebruik maken van vermogensbeheer. Bij de laatste groep zijn beleggingsfondsen en obligaties populairder.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.