Ads Top

Mollie Capital nu ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk

Mollie lanceert Mollie Capital nu ook in het Verenigd Koninkrijk. Mollie Capital is een volledig geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering voor kleine en middelgrote bedrijven en werd in 2022 al in Nederland, België en Duitsland geïntroduceerd. Eén van de eerste bedrijven die hiervan gebruikmaakte was het Nederlandse CookingLife.

In de landen waar Mollie Capital al wordt aangeboden kunnen ondernemingen die al meer dan drie maanden betalingen via Mollie verwerken, financiering tot 350.000 euro in Nederland aanvragen en financiering tot 250.000 euro in België en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk zal dit gaan om 250.000 Britse pond.

Deze financiering kan makkelijk via het Mollie Dashboard worden aangevraagd en wordt vervolgens beoordeeld op verschillende aspecten. Een belangrijk criterium hierbij is de transactiegeschiedenis bij Mollie. Wanneer een aanvraag wordt goedgekeurd, is het aangevraagde bedrag in veel gevallen dezelfde dag nog beschikbaar.

Inmiddels zijn er in België, Duitsland en Nederland meer dan 5.000 kleine en middelgrote bedrijven die via Mollie financiering hebben aangevraagd, goed voor een totaal van meer dan 50 miljoen euro. Deze financiering werd vooral aangevraagd tijdens of in aanloop naar piekseizoenen in de retail, zoals Black Friday en de feestdagen.
 
Mollie is sinds begin 2021 actief in het Verenigd Koninkrijk, destijds met een vergunning via de tijdelijke toestemmingsregeling voor in de EU gevestigde financiële dienstverleners. In juni 2023 kreeg Mollie een vergunning voor betaalinstellingen van de Britse Financial Conduct Authority.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.