Ads Top

Strafzaken FCIB en Deuss definitief afgerond

Het Openbaar Ministerie (OM) is een allesomvattende regeling overeengekomen met de First Curaçao International Bank N.V. (FCIB), John Deuss en zijn zuster Tineke Deuss. De regeling heeft betrekking op alle lopende procedures.
Het OM is met de FCIB en de leidinggevenden overeengekomen het aan beide zijden ingestelde hoger beroep tegen eerder op 24 mei 2012 door de rechtbank Arnhem gewezen vonnissen in te trekken. Gevolg hiervan is dat de uitspraken van de rechtbank Arnhem onherroepelijk zijn geworden. De op deze strafzaak gebaseerde ontneming is met het OM geschikt voor een bedrag van 34,5 miljoen euro.
Het strafrechtelijk onderzoek ter zake van witwassen is eveneens beëindigd. FCIB en haar twee leidinggevenden zijn hiervoor met het OM een transactie overeengekomen in de vorm van betaling van een geldsom van 500.000 euro. De civielrechtelijke procedures jegens de Staat zijn stopgezet.
Het strafrechtelijk onderzoek is uitgevoerd door de FIOD onder leiding van het Functioneel Parket en heeft alle betrokkenen meer dan zeven jaar beziggehouden. Het OM ziet de regeling als een passende afdoening van een langlopende strafzaak. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.