Ads Top

Rabobank lanceert BlackRock Mix Fondsen met lage kosten

Rabobank heeft nieuwe innovatieve mixfondsen met lage kosten van vermogensbeheerder BlackRock gelanceerd. De serie van vijf BlackRock Mix fondsen is een kwalitatief goed, laagdrempelig en transparant product, dat uitsluitend uit indexfondsen bestaat. Rabobank komt daarmee tegemoet aan klanten die zonder veel onderhoud en tegen lage kosten vermogen willen opbouwen. Het onderbrengen van de Rabo Rendemix met een vermogen van 1,5 miljard euro betekent voor de fondsen een vliegende start.
"De financiële wereld maakt momenteel belangrijke ontwikkelingen door", zegt Pim Mol, directeur Private Banking bij Rabobank Nederland. "De nadruk ligt op transparantie en eenvoud, en daarmee op het nadrukkelijker centraal stellen van het klantbelang. Met heldere tarifering, zonder productprovisies. Dat geldt ook voor beleggen. Het opnieuw inrichten van Rabo Rendemix is een belangrijke stap in de nieuwe dienstverlening. We lopen hiermee vooruit op het verbod op retourprovisies op beleggingsfondsen."
Een van de aspecten van beleggen, herbalanceren, is moeilijk om zelf te doen. Het kan wel, maar dat vraagt het tijd, kennis en geld. Wij hebben dat nu heel eenvoudig gemaakt voor onze klanten, door gebruik van de expertise en schaalgrootte van BlackRock. Klanten hebben voor het onderhoud van de mixfondsen geen adviseur nodig en de kosten zijn laag."
De BlackRock Mix fondsen sluiten goed aan bij de vijf bekende risico/rendement klantprofielen, omdat ze gebaseerd zijn op door Rabobank aangegeven verschillende beleggingscategorieën. De keuze voor de passieve mixfondsen van BlackRock past bij het uitgangspunt dat de nieuwe invulling van Rendemix eenvoudig en goedkoop moet zijn. Pim Mol: "Beleggen kan bij Rabobank op uiteenlopende manieren. We hebben oplossingen voor vermogenden, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld op jonge leeftijd willen starten met vermogensopbouw. Dit product komt tegemoet aan de toenemende wens van klanten die geen omkijken willen hebben naar hun beleggingsportefeuille."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.