Ads Top

ABN AMRO introduceert contactloos betalen via pas en mobiel

ABN AMRO, ING en Rabobank starten deze zomer de mogelijkheid om met een mobiele telefoon bij de kassa van winkels te betalen. De drie banken zullen daartoe op 29 augustus a.s. een eerste lokale introductie doen in Leiden met een grote groep consumenten, winkels en horecagelegenheden. Daarnaast introduceert ABN AMRO gelijktijdig bij klanten in Leiden en haar medewerkers een betaalpas waarmee je contactloze betalingen kan doen.
Specifiek voor de introductie van mobiel betalen in Leiden werken de drie banken samen met KPN en MasterCard. De introductie start met circa 1.000 consumenten met een bankrekening bij een van de drie genoemde banken en met een mobiel abonnement bij KPN. Zij kunnen bij ruim 100 winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden mobiel betalen. De consument rekent af door de mobiele telefoon die geschikt is voor mobiel betalen tegen de betaalautomaat aan te houden. Kleine bedragen worden zonder pincode direct afgeschreven van de bankrekening van de klant, voor bedragen boven 25 euro is een pincode nodig. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Leiden. De introductie in Leiden wordt naar verwachting eind 2013 afgerond. De banken zullen vervolgens ieder voor zich mobiel betalen in Nederland verder uitrollen.
Gelijktijdig met de start van mobiel betalen introduceert ABN AMRO bij 50.000 klanten in Groot Leiden en  medewerkers van de bank in Nederland (ongeveer 20.000) een nieuwe betaalpas waarmee je contactloze betalingen kan doen, die op een vergelijkbare manier als mobiel betalen werkt. De betaalautomaten bij de deelnemende winkeliers in Leiden zijn ook geschikt voor deze betaalpas. Vanaf het najaar worden alle nieuwe betaalpassen die ABN AMRO uitgeeft voorzien van deze functie.
Als na verlies of diefstal de betaalpas of telefoon gebruikt wordt voor kleine betalingen zonder pincode dan vergoedt ABN AMRO klanten het bedrag vergoed conform de Voorwaarden Betaaldiensten. Voor deze betalingen vervalt het in deze voorwaarden genoemde eigen risico. Het maximale totaalbedrag aan transacties zonder pincode is begrensd. Er kan voor maximaal 50 euro achtereenvolgens aan kleine bedragen (<€ 25) zonder pincode betaald worden, voordat er weer om een pincode gevraagd wordt. Ook bij kleinere bedragen kan af en toe gevraagd worden om de pincode in te voeren om te controleren of de pas nog in het bezit is van de eigenaar. Daarnaast kan de consument bij mobiel betalen in het toestel aangeven bij elke transactie een pincode te willen invoeren, dus ook bij transacties onder 25 euro. Bij de betaalpas kan de klant er voor kiezen ‘gewoon’ te pinnen door de pas in de automaat te steken in plaats van er tegenaan te houden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.