Ads Top

ASN Bank meest betrouwbare financiële dienstverlener

Klanten van ASN Bank zien hun bank als verreweg de meest betrouwbare van alle financiële dienstverleners, blijkt uit de Bank- en Verzekeringsmonitor 2013 van de Persgroep Advertising. Ook Interpolis en de Rabobank worden door hun eigen klanten overwegend goed beoordeeld. De beleving van klanten is over het algemeen positiever dan het imago bij het brede publiek. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 3.000 lezers van het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool.
Klanten van ASN Bank hebben een zeer positief beeld van hun bank. ASN Bank is in hun ogen, naast betrouwbaar, ook het meest geloofwaardig, klantgericht, duurzaam, eerlijk, onderscheidend en behulpzaam. Niet-klanten beoordelen ASN Bank minder positief dan klanten, met name op de aspecten geloofwaardigheid en klantgerichtheid.
Interpolis wordt tevens goed beoordeeld en door haar eigen klanten gezien als een betrouwbare geloofwaardige dienstverlener. Net als bij ASN Bank hebben niet-klanten een minder positief oordeel da klanten, vooral wat betreft geloofwaardigheid. Klanten van de Rabobank zien hun bank als betrouwbaar, stabiel, duurzaam en bereikbaar. Bij de Rabobank is deze positieve klantbeleving vergelijkbaar met het imago bij het brede publiek; ook niet-klanten beoordelen de bank hoog op deze aspecten.

De top 10 meest betrouwbare financiële dienstverleners (volgens klanten), ziet er als volgt uit:

1. ASN Bank

2. Interpolis

3. Rabobank

4. Univé

5. Centraal Beheer Achmea

6. Zilveren Kruis

7. Ohra

8. ING

9. ABN AMRO

10. Nationale Nederlanden

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.