Ads Top

Pensioenuitvoerder SPF Beheer en Verbond trekken samen op in financiële publieksvoorlichting

Pensioenuitvoerder SPF Beheer en het Verbond van Verzekeraars bundelen hun krachten om consumenten gratis bondige en onafhankelijke voorlichting over pensioenen, verzekeren en veiligheid te geven. Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen op 9 december a.s. van 12.00 tot 16.00 uur terecht bij de Pensioenwinkel Utrecht in winkelcentrum Overvecht. Medewerkers van SPF Beheer staan klaar om vragen van het winkelend publiek over pensioenopbouw te beantwoorden of de pensioenregeling of het pensioenoverzicht toe te lichten. En wie meer wil weten over het voorkomen van bijvoorbeeld brand en inbraak en het verzekeren tegen dit soort risico’s kan terecht bij de stand van het Verbond van Verzekeraars.
SPF Beheer en het Verbond van Verzekeraars willen consumenten graag in staat stellen eigen keu-zes te kunnen maken op financiële terreinen en de drempel naar informatie over pensioen, verzeke-ren en veiligheid te verkleinen. Dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat een op de tien Nederlan-ders zichzelf financieel analfabeet vindt en zich om die reden niet in financiële zaken verdiept. Ook vindt ruim 30 procent van de Nederlanders het nu moeilijker hun eigen financiën te regelen, dan tien jaar geleden. Andere cijfers laten zien dat in de donkere wintermaanden het aantal woninginbraken stijgt. Gemiddeld vindt 60 procent van alle woninginbraken in deze periode plaats. Verzekeringen zijn er om financiële risico’s af te dekken. Maar eenvoudige preventieve maatregelen kunnen de kans op schade aanzienlijk verkleinen. Verzekeraars maken consumenten daar graag op attent, want ook al vergoedt de verzekeraar de financiële waarde, de emotionele schade blijft.
De Pensioenwinkel Utrecht is een samenwerking tussen SPF Beheer, de gemeente Utrecht en de wijkwelzijnsinstellingen. Afhankelijk van het enthousiasme en de interesse van het winkelend publiek zullen SPF Beheer en het Verbond van Verzekeraars bepalen of zij in 2012 vaker op deze manier financiële informatie aan consumenten aan gaan bieden. Meer informatie over de Pensioenwinkel Utrecht staat op www.pensioenwinkelutrecht.nl. Op de website www.allesoververzekeren.nl kunnen consumenten terecht voor informatie over verzekeringen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.