Ads Top

Optiehandel minder populair bij beginnende beleggers

De beginnende belegger kiest minder vaak voor de handel in opties. Uit onderzoek van Flexbeleggen blijkt dat beginnende beleggers vaker kiezen voor de huidige, veel duidelijkere, producten om posities op de beurs te openen.
De populariteit voor de handel in opties neemt al geruime tijd af onder particuliere beleggers. Opties zijn lastig voor beginnende beleggers door hun niet-duidelijke vorming van prijsstelling, verwachtingswaarde en kosten voor de premietijd.
 De heer Limpens, eigenaar van www.flexbeleggen.nl ziet veel van zijn nieuwe beginnende beleggers kiezen voor de vereenvoudigde optie- of future-afgeleide producten, omdat deze een stuk duidelijker zijn dan de optiematerie zelf.
Uit een enquête onder de klanten van Flexbeleggen komt naar voren dat 23% van de beginnende beleggers overgestapt is van de handel in opties naar een andere manier van beleggen. Veel geziene antwoorden zijn dat de handel in opties niet duidelijk uitgelegd wordt voor mensen die willen beginnen met beleggen. Ook de hoge transactiekosten die vastzitten aan optiecontracten zijn een struikelblok.
Flexbeleggen voorspelt dat als de plannen doorgaan om de Nederlandse optiebeurs te verkopen, de transactiekosten nog forser zullen worden op de huidige aan- en verkoopkosten. Dit zal nog meer particuliere beleggers weerhouden van de handel in opties en over doen stappen op andere goedkopere en eenvoudigere producten.
Flexbeleggen speelt in op de vraag naar andere beleggingsopties voor beginnende beleggers en biedt via haar website een reeks hefboomproducten aan waarbij de belegger op een zeer eenvoudige wijze posities in de AEX, aandelen, grondstoffen e.d. kan openen.
 Met deze reeks aan beleggingsproducten wordt vooral ingespeeld op de behoefte aan duidelijkheid naar de klant en wordt de handel zo transparant mogelijk gemaakt.
 Door de hefboomwerking kunnen klanten nog wel optimaal profiteren van koersschommelingen zoals zij dat in de huidige optiehandel gewend zijn. Medio juni hoopt www.flexbeleggen.nl ook een alternatief te bieden voor beleggers die willen beleggen in obligatie-afgeleide producten. Ook dit product zal net als alle andere beleggingsinstrumenten verhandeld kunnen worden zonder transactiekosten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.