Ads Top

Financials zien toekomst rooskleurig in

Ondanks de economische tegenwind zien financials (mensen die werkzaam zijn in het financiële veld) de toekomst van hun beroep rooskleurig in. Ook op de korte termijn. Dat blijkt uit een onderzoek van NIVE Opleidingen onder ruim 3.600 alumni naar de belangrijkste trends op het gebied van werk en beleving. Voornaamste trends in de financiële sector zijn kostenbesparingen en ICT-investeringen.
Bijna driekwart van de financials, 73%, is tevreden tot zeer tevreden met de geboden mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Ook met hun salaris zijn zij content: ruim de helft (61%) is hiermee tevreden of zeer tevreden. Over de balans tussen werk en privé is 70% tevreden tot zeer tevreden, slechts 1,1% is dat absoluut niet. Gezien de positieve uitkomsten is het echter verrassend dat toch ruim een derde van de accountants en controllers actief (36%) dan wel passief (35%) op zoek is naar een andere baan.
De financials zien kostenbesparing en ICT-investeringen als voornaamste trends voor de toekomst, op afstand gevolgd door risicomanagement, werkkapitaalmanagement en duurzaamheid. De arbeidsmarkt wordt door 80% van de financials als redelijk tot goed ingeschat. Dit beeld geldt zowel voor junior financials, medior als ook voor senior financials.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.