Ads Top

NVB onderschrijft conclusies Monitoring Commissie Code Banken

De Nederlandse Vereniging van Banken onderschrijft het oordeel van de onafhankelijke Monitoring Commissie Code Banken dat de bancaire sector behoorlijke vooruitgang heeft geboekt bij de naleving van de code.
"Alle banken hebben zich twee jaar geleden gecommitteerd aan de Code Banken. Het is van belang dat een onafhankelijke commissie ons beeld bevestigt, namelijk dat de afspraken serieus worden nageleefd," aldus voorzitter Boele Staal van de Nederlandse Vereniging van Banken.
De commissie heeft na uitvoerig onderzoek vastgesteld dat banken over een breed front initiatieven hebben ontplooid om de code in te voeren. Met name op het belangrijke uitgangspunt van de code om de klant centraal te stellen, constateert de commissie dat alle banken behoorlijke vorderingen hebben gemaakt. Het productgoedkeuringsproces is aangescherpt en er is een duidelijke vereenvoudiging van het productaanbod zichtbaar, evenals veel aandacht voor de communicatie met de klanten hierover. De principes ten aanzien van risicomanagement worden in het algemeen goed gevolgd. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.