Ads Top

Spaarrenteoorlog verplaatst zich naar deposito’s

Banken verhogen massaal de rentes op hun spaardeposito’s. De spaarrenteoorlog die de banken sinds september voeren met hun vrij opneembare spaarrekeningen, lijkt zich verplaatst te hebben naar de spaardeposito’s, constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Vooral bij de kortlopende deposito’s zien we de laatste weken fors meer renteverhogingen”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.
De spaarrenteoorlog is het duidelijkst te zien bij de 1-jaars deposito’s. Deze rentes hebben de banken zover verhoogd dat ze soms zelfs hoger liggen dan de geboden rentes voor de deposito’s met een looptijd van 2 jaar. De hoogste rente voor een deposito met een looptijd van 1 jaar bedraagt op dit moment 3,55 procent voor het Gouden Termijndeposito van GarantiBank. Deze bank biedt op haar 2-jaars deposito echter slechts een vergoeding van 3,5 procent.
Banken voeren sinds september al een hevige strijd om de gunst van de spaarder. Door de eurocrisis is er op de financiële markten weinig vertrouwen tussen banken onderling. Hierdoor wordt het voor banken steeds lastiger om geld bij elkaar te lenen. Om toch nog voldoende kapitaal aan te trekken, doen de banken dus een beroep op de spaarder. Bulthuis: “Omdat de banken het spaargeld hard nodig hebben, zijn ze bereid hier forse rentevergoedingen tegenover te stellen.”
Door de massale renteverhogingen wordt vastzetten ook een steeds aantrekkelijker alternatief, denkt Bulthuis. “Zeker omdat banken nu stunten bij de korte looptijden, wordt vastzetten het overwegen waard. Een jaartje je geld vast te zetten is best te overzien en zo kun je toch ruim een half procent meer rente verdienen dan op de vrij opneembare spaarrekeningen die nu ‘slechts’ rentes tot 3 procent bieden.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.