Ads Top

Enorm prijsverschil zorgvergelijkingssites

Honderdduizenden Nederlanders gaan de komende week op zoek naar een aantrekkelijk aanbod voor een zorgverzekering. De vergelijkingssites zijn in deze zoektocht erg populair, maar laten onderling grote prijsverschillen zien. Deze prijsverschillen kunnen honderden euro's bedragen. Zo blijkt uit onderzoek van Uwzorgverzekeringsite.nl.
De prijsverschillen tussen de vergelijkingssites doen zich met name voor bij zorgverzekeringen met een aanvullende dekking. Naarmate de dekking van de zorgverzekering uitgebreider is nemen de prijsverschillen tussen de vergelijkingssites toe. Ongeveer 90 procent van de Nederlanders heeft een zorgverzekering met aanvullende dekking.
De prijsverschillen worden met name verklaard door de kortingen die de vergelijkingssites weten te bedingen bij de zorgverzekeraars. Hiernaast speelt compleetheid een rol. Geen enkele vergelijkingssite kan de zorgverzekeringen van alle zorgverzekeraars aanbieden.
De vergelijker Kiesbeter, opgezet door de rijksoverheid, komt bij een zorgverzekering met een aanvullende dekking als duurste uit de bus. Het aanbod is op jaarbasis 347,76 euro duurder dan de goedkoopste vergelijkingssite. Een huishouden kan door goed rond te shoppen op sites een bedrag van 695 euro per jaar besparen.
Bij een standaardbasisverzekering met een eigen risico van 220 euro ontlopen de vergelijkingssites elkaar minder. Toch kan ook hierbij het verschil tussen de goedkoopste en duurste op bijna 100 euro per jaar per persoon uitkomen.
Tussen de 500.000 en 1 miljoen Nederlanders wisselen dit jaar van zorgverzekeraar. Een lagere premie is de belangrijkste reden om over te stappen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.