Ads Top

Verruiming BMKB-regeling voor ondernemers versneld opengesteld

De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling gaat versneld open. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft zondag besloten dat ondernemers zich al kunnen aanmelden.

De regeling is operationeel vanaf maandag 16 maart en is onderdeel uit van een eerder aangekondigd pakket aan maatregelen om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen.

Het kabinet schat in dat met deze eerste stap al direct 300 miljoen euro aan extra financiering ter beschikking wordt gesteld aan mkb-bedrijven die getroffen worden door de coronaproblematiek.

ZZP’ers kunnen een beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat via de BMKB borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij kredietverstrekkers, zoals banken. In de reguliere regeling betreft het borgstellingskrediet 50 procent van het krediet dat de financier, vaak een bank, verstrekt. De borg van de overheid bedraagt 90 procent van dit borgstellingskrediet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.