Ads Top

Factoring zorgde in 2019 voor omslag in bedrijfsvoering MKB

Nieuwe financieringsoplossingen hebben de manier waarop het Europese midden- en kleinbedrijf (MKB) werkt vorig jaar aanzienlijk veranderd. Dit blijkt uit het jaarverslag van fintech-bedrijf Factris.

Factris meldde meer dan 3000 gefactorde facturen per maand, met een totaal volume van ruim 250 miljoen euro aan het eind van 2019.

Een deel van deze verschuiving in MKB-financiering is het gevolg van de snelheid van factoring in vergelijking met financiering door banken.

De resultaten laten ook zien dat MKB-bedrijven factoring op verschillende manieren inzetten. Sommigen gebruiken factoring om de groei van het bedrijf te financieren, terwijl anderen er bijvoorbeeld extra seizoensarbeid mee betalen. Bovendien bleek factoring niet beperkt tot een bepaalde beroepsgroep, zoals bleek uit de top drie van Factris-klanten: uitzendbranche, groothandel en fabricage.

De bedragen die werden gefactord verschilden enorm. Dit toont aan dat zowel grote als kleine MKB-bedrijven factoring inzetten om hun financieringsbehoefte te vervullen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.