Ads Top

Forse groei voor online pensioenbank Brand New Day

Brand New Day, aanbieder van aanvullende pensioenen voor particulieren en collectieve pensioenen voor bedrijven, is vorig jaar hard gegroeid. De nettowinst in 2019 steeg met 55 procent naar 3,5 miljoen euro en het door klanten toevertrouwde vermogen groeide van 1 miljard naar ruim 3,5 miljard euro. 

Het online bedrijf biedt sinds 2019 naast pensioen-beleggingsproducten ook pensioen-spaarproducten aan, een markt die enorm groot is.

Uiteraard heeft de coronacrisis ook impact op Brand New Day, zowel operationeel als financieel. Banken zijn verplicht om een getest business contingency plan in de kast te hebben liggen als door calamiteiten alle activiteiten per direct moeten uitwijken naar een andere locatie. De waarde van het maken van zo'n plan heeft zich deze crisis wel bewezen, want vanaf vrijdag 13 maart werken bijna alle medewerkers van Brand New Day vanuit huis en zit er bijna niemand meer op kantoor. Omdat de hele technologie van Brand New Day in de cloud is gebouwd, kunnen medewerkers vanaf elke locatie met een computer hun werk doen en klanten helpen. De dienstverlening en alle processen lopen daarom onveranderd door.

De financiële impact voor Brand New Day is afhankelijk van de lengte en nasleep van de crisis en daar is voor nu dus nog weinig over te zeggen, aldus het bedrijf.

Bij het individuele bedrijf is een deel van de omzet gerelateerd aan het belegde vermogen dat de particuliere klanten op hun rekening aanhouden, waardoor de gedaalde beurskoersen van de afgelopen weken impact hebben op die omzet. Een ander deel van de omzet van het individuele bedrijf komt uit het rentebedrijf van de bank en dat is afhankelijk van het spaargeld dat particuliere klanten op hun rekening aanhouden en de rentemarge die daarop gemaakt wordt. Dit deel van de omzet is ook vrijwel niet gevoelig voor de huidige crisis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.