Ads Top

BMKB versoepeld: banken bereiden zich voor op veel aanvragen

Brancheorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de versoepeling van de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB).

Met deze maatregelen kunnen mkb-bedrijven makkelijker geld lenen bij de bank, bijvoorbeeld om rekeningen te kunnen betalen en betalingsachterstanden weg te werken.

Met de maatregel staat de overheid voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar aan de financier - met name banken - niet genoeg zekerheden kan bieden. Hierdoor kunnen ondernemers meer lenen dan ze anders op basis van het onderpand zouden krijgen.

Binnen de huidige regeling staat de overheid borg voor 50 procent van het geleende bedrag, maar dat percentage wordt nu verhoogd naar 75 procent.

Ook een aantal andere voorwaarden in de BMKB worden versoepeld. Op Ondernemersplein en bij de RVO staat meer informatie over de BMKB.

Sinds de aankondiging zijn de banken zijn druk bezig met het inrichten van de aanvraagloketten, zo laat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) weten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.