Ads Top

Concurrentie voor Tikkie: Splitt


Tikkie krijgt er een concurrent bij: Splitt, oftewel dé betaalapp voor groepen. De app is deze week officieel gelanceerd, al was hij al geruime tijd beschikbaar in de regio Utrecht.

Het idee voor Splitt is voortgekomen uit eigen ervaring en frustratie. Zelfs met gebruik van verrekenapps bleef rekeningen delen en betalen met vrienden, collega’s of teamgenoten 'altijd problematisch'. Met Splitt heb je Tikkie, WieBetaaltWat of het ouderwetse Excel-bestand niet meer nodig, zeggen de makers.

Met de app kun je een groepsrekening aanmaken. Hierin komen alle uitgaven in een tijdlijn te staan. Zo zie je wie er heeft voorgeschoten, wie er mee betalen en hoe laat de betaling is gedaan. Het maakt niet uit wie de betaling doet.

Per uitgave kan je kiezen wie er meedoen en het precieze bedrag per persoon selecteren. Elke ochtend om 8 uur is de afrekening en wordt het eindsaldo bepaald. Doordat de app aan je bankrekening is gekoppeld schrijft Splitt binnen 1 tot 3 dagen (afhankelijk van je bank) het juiste bedrag op je rekening bij- of af.

Ook heeft Splitt een betaalfunctie die werkt met QR-codes voor een hele groep. Daarmee kan al in meer dan 150 bars en restaurants worden betaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.