Ads Top

Rente leningen eindelijk omlaag

Na Freo verlaagt een tweede kredietverstrekker de leenrentetarieven tot onder de 4 procent. Bij Interbank betaal je vanaf 6 november voor een persoonlijke lening vanaf 50.000 euro nog maar 3,9 procent. Bij Findio wordt dit 4,1 procent. De rente voor een persoonlijke lening staat bij Freo al vanaf 25.000 euro op 3,9 procent. 'Vooralsnog lijkt alleen bij de hogere leenbedragen sprake te zijn van lagere rentes waarmee kredietverstrekkers elkaar proberen te beconcurreren', zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl.

Eén van de redenen waarom banken juist graag focussen op de hoge leenbedragen, is dat ze hier relatief minder kosten voor hoeven maken. Een kredietverstrekker maakt voor het verstrekken van elke lening ongeveer evenveel kosten. Op een hoog leenbedrag wegen die minder zwaar dan op een klein leenbedrag.

Daarnaast zijn klanten die hoge leenbedragen afsluiten relatief veilige klanten. Kredietverstrekkers zijn namelijk verplicht om te kijken hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen op basis van je inkomen en uitgaven. Iemand die een bedrag van 50.000 euro kan lenen, heeft dus vaak een relatief goede financiële positie en dus loopt de kredietverstrekker minder risico dat je de lening niet terugbetaalt.

Ondanks dat de hogere leenbedragen lagere rentetarieven kennen, raadt Geld.nl mensen niet aan om dan maar een hogere lening af te sluiten. Een betere besparing is om een zo kort mogelijk looptijd te kiezen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.