Ads Top

Financiering met groene obligaties populair

De Nederlandse overheid en het bedrijfsleven hebben in het derde kwartaal van 2018 voor een bedrag van 1712 miljard euro aan obligaties uitstaan. Ruim 20 miljard betreft ‘groene obligaties’. Dit zijn obligaties bedoeld voor de financiering van duurzame investeringsprojecten. Sinds begin 2017 is het uitstaande volume van dit soort obligaties in Nederland verdubbeld.

Groene obligaties geven beleggers de mogelijkheid financieel te participeren in duurzame investeringsprojecten. Op dit moment maken in Nederland twaalf bedrijven van dit financieringsinstrument gebruik. Het gaat naast Nederlandse banken en elektriciteitsmaatschappijen om hier gevestigde financiële holdings van buitenlandse elektriciteitsmaatschappijen. Sommige bedrijven hebben slechts één groene obligatie uitstaan, andere meerdere obligaties.

In totaal 35 obligaties van Nederlandse bedrijven hebben nu het label groen gekregen. Er heeft zich ook al een nieuwe speler gemeld. Het Agentschap van Financiën kondigde onlangs aan volgend jaar namens de Nederlandse Staat een groene obligatie in de markt te zetten

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.