Ads Top

Beleggingsinstellingen bereiken door beleggingsrendementen nieuw vermogensrecord

Nederlandse beleggingsinstellingen hebben in het afgelopen kwartaal een recordomvang bereikt van 906,6 miljard euro, voornamelijk dankzij positieve beleggingsrendementen op aandelen.

In deze beleggingsinstrument wordt er vooral in aandelen van bedrijven van de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk belegd. De omvang van de sector nam daarnaast toe door een positieve netto-inleg van 5,2 miljard, vooral in obligatiefondsen.

Het totale vermogen van Nederlandse beleggingsinstellingen steeg in het derde kwartaal van 2018 met 21 miljard tot 906,6 miljard. Deze stijging werd veroorzaakt door een positief rendement op aangehouden beursgenoteerde aandelen en participaties in beleggingsinstellingen.

De omvang van deze beleggingen bereikte daarmee een record. Ten opzichte van twee jaar geleden, zijn de beleggingen in aandelen en participaties door beleggingsfondsen met EUR 90 miljard toegenomen, oftewel 20 procent. Dit effect is te verklaren door zowel nieuwe aankoop van aandelen als door waardestijging van de bestaande portefeuille.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.