Ads Top

ING boekt nettoresultaat van 776 miljoen


ING boekte in het derde kwartaal een onderliggend resultaat voor belastingen van 2,1 miljard; het nettoresultaat bedroeg 776 miljoen. Daarin zit een schikking verwerkt voor de recente witwasfraude.

Het aantal primaire klanten steeg met 200.000 tot 12,2 miljoen; het totaalaantal particuliere klanten staat op 38,0 miljoen.

De nettokernkredietverlening is goed gespreid en nam toe met 6,8 nmiljard; de netto-instroom aan klanttegoeden bedroeg 3,4 miljard.

In de toelichting staat CEO Ralph Hamers stil bij de schikking die ING heeft getroffen met het Nederlandse Openbaar Ministerie. 'Als bank is het onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat onze activiteiten aan de hoogste normen voldoen, vooral als het gaat om de integriteit van onze eigen activiteiten en dat van het financiële systeem. Dat we daarin niet zijn geslaagd, is onacceptabel. Het is buitengewoon betreurenswaardig dat uit onderzoek is gebleken dat er bij ING Nederland serieuze tekortkomingen zijn vastgesteld in de uitvoering van het beleid om financieel-economische misdrijven te voorkomen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.