Ads Top

Boze consumenten stellen Achmea ultimatum om woekerpolis

Honderden consumenten reisden maandag af naar het hoofdkantoor van Achmea. Daar overhandigden Ab Flipse (voorzitter Woekerpolis.nl) en Bart Combée (directeur Consumentenbond) namens hun achterban een sommatiebrief aan de directie van het bedrijf.

Als Achmea niet binnen 14 dagen in overleg treedt over een compensatieregeling voor de door hen verkochte woekerpolissen, dan dagen de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis de verzekeraar voor de rechter.

Achmea heeft 800.000 zogenaamde woekerpolissen verkocht. Het gaat hier om beleggingsverzekeringen van onder andere Avero, Centraal Beheer , FBTO, Interpolis en Zilveren Kruis waarbij hele hoge kosten in rekening werden gebracht, zonder dat de verzekerde daarvan op de hoogte was. De opbrengst van de verzekering, die vaak bedoeld was voor de aflossing van de hypotheek of als aanvulling van het pensioen, valt daardoor in veel gevallen vies tegen. De totale schade is naar schatting circa 4 miljard euro.

Bart Combée: ‘We hebben Achmea meerdere malen gevraagd om te komen met een eerlijke compensatieregeling voor hun klanten, maar tot nu weigert het bedrijf dat. Dat is voor ons onacceptabel. De woekerpolisaffaire is één van de grootste financiële schandalen uit de geschiedenis en fouten uit het verleden moeten rechtgezet worden. Als dat niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks.’

De demonstratie bij Achmea was de afsluiting van een geslaagd Woekerpolis Event in het Figi Theater in Zeist. Meer dan duizend consumenten kwamen daar samen voor presentaties over hoe ze van hun woekerpolis af kunnen komen en hoe ze alsnog genoeg kapitaal kunnen opbouwen voor hun pensioen of voor het aflossen van hun hypotheek. Daarnaast kregen zij gratis persoonlijk advies.
Worsteling

Het Woekerpolis Event werd georganiseerd door de Consumentenbond, ConsumentenClaim, Vereniging Woekerpolis.nl, Stichting Woekerpolisproces, MoneyWise en Plus Magazine.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.