Ads Top

Scanner voor iDEAL QR-code in Rabo Bankierenapp

Klanten van de Rabobank kunnen voortaan gebruik maken van de iDEAL QR scanner in de bankieren-app. Met de scanner en de iDEAL QR code kunnen ze online betalen, maar bijvoorbeeld ook bij evenementen, horeca en goede doelen.

IDEAL QR is ontwikkeld door de gezamenlijke banken en Currence iDEAL. Tot nu toe kon iDEAL QR alleen gebruikt worden via een aparte IDEAL-app in combinatie met de bankierenapp.  Hierdoor werd de betaling via twee aparte apps afgehandeld.

Doordat de scanner nu is opgenomen in de bankierenapp van de Rabobank,  wordt deze vorm van betalen voor klanten makkelijker en sneller. Ook voor de merchant gaat het betaalproces sneller, hij kan daardoor meer klanten in dezelfde tijd helpen.

De klant ziet online, op een beeldscherm of op papier de iDEAL QR-code , herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Na het scannen van een code, verschijnt alle informatie over de betaling in de app (bedrag, begunstigde en omschrijving). De klant controleert en bevestigt de betaling. Om de transactie af te ronden, geeft de klant met een vingerafdruk of een mobiele pincode goedkeuring via de bankierenapp. Klanten hoeven geen aparte kleurcode te scannen met de Rabo scanner.

Inmiddels zijn er al enkele honderden online en fysieke adressen waar iDEAL QR in gebruik is. Zo is KWF Kankerbestrijding een van de goede doelen waar mensen binnenkort op deze manier via hun telefoon een donatie kunnen doen. Op donderdag 29 maart maakt het Leger des Heils bij het evenement The Passion in Amsterdam gebruik van iDEAL QR voor donaties.

Bij verhuurbedrijven, recreatievoorzieningen en onderwijsinstellingen kan ook met iDEAL QR worden afgerekend. Online is de QR-code een aanvulling op de reguliere iDEAL-betaling, waarbij het voordeel is dat er geen Rabo-scanner gebruikt hoeft te worden.

Rabobank is de eerste grootbank die de iDEAL QR-scanner nu in de eigen app aanbiedt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.