Ads Top

Grote premieverschillen in inboedelverzekering voor studenten

Er bestaan grote prijsverschillen in inboedelverzekeringen voor studenten. Dit verschil kan oplopen tot ruim 330 euro per jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat premieverschillen onder de 13 grootste studentensteden analyseerde, op basis van data van MoneyView.

Een inboedelverzekering bedraagt gemiddeld 114,84 euro voor studenten die, in de buurt van een universiteit, op kamers gaan.

Deze premie is sterk afhankelijk van de buurt en vaak zelfs van de straat. In Delft betalen sommige studenten van de TU Delft jaarlijks bijvoorbeeld 61,20 euro aan premie, terwijl studenten die één kilometer verderop studeren gemiddeld 95,88 euro kwijt zijn voor de inboedelverzekering.

De grootste verschillen werden geconstateerd in studentenstad Eindhoven. Het premieverschil van de inboedelverzekering kan voor Eindhovense studenten met kamerwoningen oplopen tot 337 euro. Studenten van de TU Eindhoven zijn al voor 40,32 euro verzekerd, terwijl de duurste inboedelverzekering in dezelfde buurt 377,40 euro bedraagt.

”Los van de sterke verschillen is de gemiddelde premie überhaupt te hoog”, vindt Simon den Hollander van het IIC. ”Verzekeraars dekken doorgaans namelijk de hele woning, terwijl studenten vaak juist een ‘één-kamer-dekking’ nodig hebben. Oververzekering is het gevolg. Er zijn verzekeraars die studenten polissen hebben, maar daar zijn er niet veel van.’’

Studenten aan de universiteiten en Hogescholen in Den Haag (141,24 euro), de Vrije Universiteit Amsterdam (139,44 euro), en de Erasmus Universiteit in Rotterdam (135,12 euro) zijn het duurst uit wat de inboedelverzekering betreft.

Studenten van de Wageningen Universiteit (88,56 euro) mogen in hun handen knijpen. Zij betalen een relatief lage premie om verzekerd te zijn voor de inboedel. Dit geldt ook voor studenten van de TU Delft (90,96 euro) en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (92,28 euro).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.