Ads Top

Europees verbod op binaire opties en restricties voor CFD’s

De Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) heeft maatregelen vastgesteld die retailbeleggers beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten. De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor contracts for difference (CFD’s).

Het besluit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen de nationale toezichthouders van alle EU-lidstaten. Het is voor het eerst dat op Europees niveau het vermarkten, verspreiden en verkopen van een financieel product wordt verboden.

Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, heeft als voorzitter van het Investor Protection and Intermediaries Standing Committee (IPISC) leiding gegeven aan de voorbereiding van deze beschermende maatregelen. “De AFM maakt zich al enkele jaren sterk om retailbeleggers te beschermen tegen deze riskante beleggingsproducten. Een groot deel van de aanbieders van deze producten is niet transparant en speelt met geraffineerde marketingtechnieken onverantwoord in op sentimenten van retailbeleggers. Dit kan alleen op Europees niveau effectief worden bestreden en ik ben dan ook erg trots op dit resultaat.”

1 opmerking:

  1. DataVan Cubee 615 CM-3000 Display in UAE, DataVan CM-3000 2X20 Display in UAE, Character Display in UAE
    https://gccgamers.com/pos-hardware/accessories/datavan-cubee-615-cm-3000-2x20-character-display-cm-3000.html
    DataVan Cubee 615 CM-3000 Display in UAE, Safe Shopping Multiple Payment Options Express Delivery GCC Gamers Moneyback Guarantee One Year Warranty Authorized Dealer.
    1631517172881-10

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.