Ads Top

Markt cyberverzekeringen verdubbeld

De markt voor cyberverzekeringen is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Het premie-inkomen is van maximaal tien miljoen euro in 2015 gegroeid naar minimaal twintig miljoen in 2017. Dat blijkt uit een enquête die het Centrum voor Verzekeringsstatistiek medio 2016 en begin dit jaar heeft uitgezet onder zakelijke verzekeraars.

Het merendeel van de huidige cyberpolissen geeft dekking voor aansprakelijkheid, juridische bijstand, crisismanagement en voor de herstelkosten van websites, programma’s of data.

De huidige groei wordt veroorzaakt doordat er meer verzekeraars op de markt van cyberverzekeringen actief zijn, maar ook doordat de portefeuille van veel verzekeraars is gegroeid. De omzet wordt bijna helemaal behaald op de zakelijke markt. Het aandeel van de particuliere markt bedraagt nog geen tien procent.

Het Verbond van Verzekeraars vindt de cijfers bemoedigend, maar stelt tegelijkertijd van dat de bewustwording onder klanten nog veel te laag is. 'Samen met diverse stakeholders, waaronder de overheid, het MKB en de IT- en securityspecialisten, moeten wij de bewustwording verder op gang brengen. Hier ligt echt een kans van formaat voor onze sector.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.