Ads Top

ING: beloningsbeleid integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie

Het beloningsbeleid is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie en het risicoprofiel van ING. Dit beleid is gericht op een evenwichtige waardecreatie op de korte en op lange termijn, en vloeit voort uit de verantwoordelijkheid die ING heeft ten opzichte van klanten, aandeelhouders en de samenleving.

Dat zegt de bank naar aanleiding van het bericht dat ING het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent gaat verhogen, tot 3 miljoen euro. Volgens de raad van commissarissen verdient Hamers veel te weinig ten opzichte van zijn collega’s bij Europese ondernemingen van dezelfde omvang.

De totale directe beloning van de Raad van Bestuur wordt vergeleken met Euro Stoxx 50-bedrijven, omdat de Euro Stoxx 50-benchmark bedrijven omvat die qua omvang en internationale scope vergelijkbaar zijn met ING. De index bestaat uit 50 bedrijven uit elf landen in de eurozone en hoofdzakelijk internationaal actief zijn in verschillende financiële en niet-financiële ondernemingen,

 Uit de beoordeling kwam naar voren dat het beloningsniveau van de leden van de Raad van Bestuur van ING onder de mediaan ligt van de Euro Stoxx 50-benchmark, en dat dit in geval van de CEO zelfs aanzienlijk lager is. Dit is geen nieuwe situatie, benadrukt ING. De Raad van Commissarissen heeft de afgelopen jaren dan ook herhaaldelijk haar zorgen hierover kenbaar gemaakt, aangezien ING voor zijn Raad van Bestuur de beste (internationale) talenten moet kunnen aantrekken en behouden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.