Ads Top

Digitaal verzekeringsspel Fix je Risk in honderden klassen

Honderden medewerkers van verzekeringsmaatschappijen staan volgende week op basisscholen in heel Nederland voor de klas. Ze verzorgen tijdens de Week van het geld (12 t/m 16 maart) de digitale verzekeringsles Fix je Risk, zodat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld en risico’s. Het aantal gastlessen staat momenteel op ruim 600.

Een aantal CEO’s en directeuren van verzekeraars geeft komende maandag een gastles na het openingsevent van de Week van het geld.

In de gastlessen laten CEO’s David Knibbe (Nationale-Nederlanden), Gilbert Pluym (Onderlinge ’s Gravenhave), Cees de Jong (BNP Paribas) en algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars leerlingen kritisch nadenken over het nut van verzekeren: wanneer is dat verstandig en wanneer niet? Ook André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal een gastles verzorgen.

Het voornaamste doel van de Week van het geld is kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld en risico’s. Financiële educatie is één van de speerpunten van het Verbond. 

De digitale Fix je Risk-les spelen de leerlingen op basis van vier verschillende situaties (een ver-jaardag, het schoolkamp, een sportdag en de zomervakantie). Ze leren inschatten wat er kan gebeuren en hoe groot de schadepost in dat geval is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.