Ads Top

Meer belastingaangiftes verwacht voor 1 april dan vorig jaar

Met nog een week te gaan in maart hebben 4,8 miljoen mensen al hun belastingaangifte gedaan. Vorig jaar op hetzelfde moment hadden 4,4 miljoen mensen aangifte gedaan. Belastingplichtigen die voor 1 april aangifte doen, krijgen van de Belastingdienst voor 1 juli bericht. Vorig jaar deden 5,5 miljoen mensen hun aangifte in de eerste maand van de aangifteperiode. De Belastingdienst verwacht dat het dit jaar meer worden.

Zoals verwacht is ruim 99 procent tot op heden digitaal ontvangen. Van de mensen die aangifte hebben gedaan, deden ruim 82 procent dat via MijnBelastingdienst. Bijna 10% kwam digitaal binnen via fiscaal dienstverleners. Circa 7 procent deed dit via de aangifte-app. Een geringe hoeveelheid papieren aangiftes completeren het beeld.

Aangifte doen, is mogelijk via Belastingdienst.nl/aangifte. De Belastingdienst roept belastingplichtigen op goed te kijken naar de vooraf ingevulde gegevens. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van deze gegevens. Ook moeten ze deze zelf aan te vullen waar dat nodig is, met name bij de aftrekposten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.