Ads Top

Ook Nederlandse Vereniging van Banken ondertekent Grondstoffenakkoord

Klimaatverandering, mensenrechten en schaarste van grondstoffen behoren tot de grote uitdagingen van deze tijd. Banken proberen bij te dragen aan oplossingen hiervoor. Mede daarom ondertekenen de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en individuele banken vandaag het Grondstoffenakkoord. Zij doen dat samen met meer dan 170 andere publieke en private partijen. In het publiek/private akkoord staan afspraken om de Nederlandse economie te laten draaien op herbruikbare grondstoffen.

NVB-voorzitter Chris Buijink: “Bewust inzetten en hergebruiken van grondstoffen is niet alleen van belang voor ons milieu, maar ook voor de realisatie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Overheid en bedrijven - ook banken - moeten daar eendrachtig aan werken. Het Grondstoffenakkoord is in dat licht een belangrijke stap.”

Nederlandse banken wegen sociale- en milieucriteria mee in hun financierings- en investeringsbeslissingen. Banken hebben al veel kennis en expertise ontwikkeld op het gebied van financiering van circulaire bedrijven en projecten. Het Grondstoffenakkoord is een kans om dit toe te passen, verder te ontwikkelen en op te schalen. Daarmee wordt financiering voor circulaire bedrijven op termijn net zo gewoon als voor niet-circulaire bedrijven.

De NVB zal waar nodig de inbreng van banken coördineren en kennis die onder het Grondstoffenakkoord wordt ontwikkeld, verspreiden onder banken

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.