Ads Top

Daling aantal valse eurobiljetten

In 2016 is het aantal onderschepte valse eurobiljetten in Nederland gedaald met procent tot 47.200. Hoewel voor deze daling geen exacte verklaring is te geven, dragen oplettende winkeliers en de aandacht van politie en justitie bij aan de strijd tegen deze vorm van criminaliteit.

Wereldwijd is het aantal valse eurobiljetten eveneens afgenomen met 24 procent tot 684.000 in heel 2016 . De coupures die zowel in Nederland als in de rest van de wereld het meest worden
Om te helpen bij het controleren van eurobiljetten maken winkeliers steeds vaker gebruik van detectieapparaten. Daarbij is het van belang dat zij met regelmaat checken of zij de laatste softwareversie op het apparaat geïnstalleerd hebben. Verder heeft DNB een ‘Echt of vals’ app ontwikkeld voor smartphones.

De strijd tegen valse eurobiljetten gaat door. Op 4 april 2017 komt het nieuwe biljet van 50 euro. Dit is het vierde biljet van de Europa-serie dat het Eurosysteem invoert met vernieuwde en verbeterde echtheidskenmerken. In de nieuwe 50 euro is een innovatief ‘portretraampje’ opgenomen dat zichtbaar wordt als het biljet tegen het licht wordt gehouden. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.