Ads Top

Banksector nog onvoldoende voorbereid op samenwerking met fintech

Banken moeten rekening houden met de komst van nieuwe aanbieders van bankdiensten, waarmee ze hun markt in de nabije toekomst moeten gaan delen. Datacenterdienstverlener Equinix stelt dat banken zich dan ook moeten voorbereiden op samenwerking met andere aanbieders van bankdiensten, onder meer door hun IT-systemen in ecosystemen te plaatsen.

Uit het PWC-rapport Blurred lines: How FinTech is shaping Financial Services, 2016, blijkt dat slechts 77 procent van de Nederlandse topmanagers van financiële instellingen niet verwacht dat er enige omzet verloren gaat aan fintech-bedrijven in de komende vijf jaar. Een op de drie managers bij traditionele dienstverleners stelt dat fintech een middelgrote impact (21-40 procent van hun omzet) zal hebben.

Equinix verwacht dat de consument in de toekomst meer gebruik zal maken van de diensten van nieuwe financiële specialisten. Eielts is van mening dat banken op deze nieuwe realiteit moeten inspelen. “Dat kunnen ze onder meer doen door te zorgen dat er interconnectiviteit tussen de verschillende dienstverleners is. Daarmee organiseren ze een goede onderlinge verbinding, waarmee data-uitwisseling snel en veilig verloopt. Hierdoor zorgen ze er uiteindelijk voor dat de dienstverlening voor de eindgebruiker zo snel en soepel als mogelijk is, verloopt.”

De consument raakt door innovaties steeds meer gewend aan een betere gebruikservaring en verwacht hetzelfde niveau van service van al zijn applicaties, zo stelt de Amerikaanse datacenterdienstverlener. De slag om de bankdienstconsument zou dan ook deels op het gebied van gebruikservaring gestreden kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.