Ads Top

Geen onverwachte koersontwikkelingen waargenomen na fout AFM

Op dinsdagmiddag 24 januari na sluiting van de beurs heeft de AFM abusievelijk een lijst gepubliceerd op de AFM-website met daarin opgenomen de gemelde netto shortposities onder de 0,5%. Normaal publiceert de AFM een dagelijkse lijst met netto shortposities van 0,5% en hoger. De AFM heeft deze fout op woensdagmorgen 25 januari hersteld en de correcte lijst van netto shortposities geplaatst.

De AFM heeft bij het monitoren van de markt geen onverwachte koersontwikkelingen waargenomen die met de foutieve publicatie in verband kunnen worden gebracht. Het gaat hier om een overzicht waarvan de actuele waarde vrij snel zal afnemen, ook omdat netto shortposities veelal tijdelijk worden ingenomen. De AFM publiceert elke dag na beurs een nieuwe lijst van netto shortposities van 0,5% en hoger.

Het netto shortpositieregister bevat de meldingen van aanmerkelijke netto shortposities in aandelen als vereist onder de Verordening betreffende short selling en bepaalde aspecten van kredietverzuimswaps. Een natuurlijk persoon of rechtspersoon die een netto shortpositie heeft in het geplaatste kapitaal van een onderneming waarvan de aandelen tot de handel op een handelsplatform zijn toegelaten, moet deze positie aan de AFM melden vanaf 0,2%. De AFM maakt de meldingen vanaf 0,5% dagelijks openbaar via haar website.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.