Ads Top

Consument onbekend met aanvraag creditcard

Twee derde van de consumenten weet niet dat zij ook een creditcard kunnen aanvragen bij een uitgever die niet de eigen bank is. Dat blijkt uit een analyse van Creditcard.nl onder 647 respondenten. Er is namelijk nog meer onwetendheid bij consumenten bij de aanvraag van een creditcard, bijvoorbeeld met betrekking tot de BKR-toetsing.

De meeste consumenten hebben een creditcard die wordt uitgegeven door de eigen bank, bijvoorbeeld bij de ING of de Rabobank. Men heeft dan slechts de keuze uit twee of drie verschillende kaarten.

66 procent van de mensen weet niet dat er nog twee andere bekende creditcardaanbieders zijn die allerlei verschillende creditcards uitgeven die mogelijker meer voldoen aan de eisen en wensen van de klant. Het is dus niet verplicht om via je eigen bank een creditcard van VISA of MasterCard aan te vragen.

De uitgever International Card Services (ICS) geeft zelf bijvoorbeeld verschillende soorten creditcards uit van VISA en MasterCard, zoals de bekende VISA Wold Card, MasterCard Classic en ANWB Visa Card. Je kunt dan ook instellen dat het verschuldigde bedrag iedere maand van je bankrekening wordt gehaald per automatische incasso. 

Ook bij American Express kan men diverse particuliere en zakelijke kaarten aanvragen in Nederland.

Ook over de BKR-toetsing, die vaak vereist is bij de aanvraag van een creditcard, bestaan kennelijk onduidelijkheden. Bij een BKR-toetsing bekijkt de geldverstrekker in een speciaal register naar de financiële situatie van de aanvrager, bijvoorbeeld ten aanzien van lopende leningen en schulden. Aan de hand van de toetsing wordt vervolgens besloten of het financieel verantwoord is om de creditcard te verstrekken.

69 procent van de consumenten weet echter niet dat zo’n BKR-toetsing niet altijd vereist is, namelijk bij het aanvragen van een prepaid creditcard. Bij dergelijke creditcards kan de gebruiker namelijk zelf saldo opladen door geld op de creditcardrekening te storten vanaf de eigen betaalrekening. Er wordt dan geen BKR-toetsing gedaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.