Ads Top

Maarten Edixhoven nieuwe bestuursvoorzitter Aegon Nederland

Vanaf 1 januari 2017 heeft Aegon Nederland een nieuw managementteam met Maarten Edixhoven (45) aan het hoofd. Edixhoven is sinds 2014 verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf van Aegon. Daarvoor was hij CEO van Zwitserleven en werkte hij vijftien jaar bij ING. Maarten: “Onze missie is relevanter dan ooit: klanten helpen zelf bewuste keuzes te maken voor hun financiële toekomst, daar vraagt deze tijd om. Aegon en haar dochters staan midden in de samenleving. We bieden innoverende oplossingen aan onze klanten. Ik zie ernaar uit om een bijdrage te leveren aan klantgerichte vernieuwing in deze snel veranderende omgeving. We omarmen hierbij de mens en nieuwe technologie. Samen met een rijk netwerk van partners en adviseurs".

Edixhoven volgt Marco Keim op die vanuit de Management Board van Aegon N.V. verantwoordelijk wordt voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa. Alex Wynaendts, CEO Aegon N.V.: “Marco Keim heeft Aegon Nederland de afgelopen acht jaar door de financiële crisis geleid, gereorganiseerd en de klant in het DNA van Aegon gekregen. Aegon heeft nu een gezonde financiële basis. Met Maarten hebben we een ervaren en sterke opvolger die de beweging zal gaan maken naar een innovatief platform dat klanten en intermediairs optimaal bedient. Maarten heeft in zijn vorige functies bewezen de visie, ervaring, kracht en betrouwbaarheid in huis te hebben om daar stevig vorm aan te kunnen geven.”


Ook Wim Hekstra (46) en Willem Horstmann (48) zijn benoemd tot statutaire directieleden van Aegon Nederland N.V. Wim is Directeur Zakelijke Markt en was tot begin 2016 CEO van Sun Life Financial in Hong Kong. Hij werkte daarvoor in diverse internationale rollen voor ING en Heineken. Willem keert in de rol van Chief Risk Officer na zes jaar terug bij Aegon, na CRO bij Vivat te zijn geweest en CFRO bij Zwitserleven. Rutger Zomer (CFO) en Robert van der Tol (Directeur Particulieren) maken de statutaire directie van Aegon Nederland compleet. Daarnaast volgt vanaf 1 maart 2017 Anke Schlichting (47) Kees Smaling op als Chief Technology Officer van Aegon Nederland en lid van MT Nederland. Anke is op dit moment nog directeur ICT bij APG, de pensioenuitvoerder en asset manager. Kees Smaling gaat als technologie-expert samen met Marco Keim werken aan het verbeteren van de bestaande IT in de regio Europa en aan het versnellen van de implementatie van succesvolle businessmodellen op het continent. Robbert Bakker (44) is voorzitter van het snel groeiende financieel platform Knab geworden. Hij was al verbonden aan Aegon en lid van het MT Nederland als Chief Digital Officer, en nauw betrokken bij venture-investeringen van Aegon wereldwijd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.