Ads Top

Private Banking bij ABN AMRO nu vanaf 500.000 euro

ABN AMRO biedt voortaan voor iedere ingezetene in Nederland Retail banking aan, aannemende dat elke klant voldoet aan de voorwaarden om klant te worden en te blijven. Retail banking helpt (voornamelijk) particuliere klanten met wensen of vragen op het gebied van betalen, lenen, sparen en verzekeren. Private banking doet dat ook, maar dan voor klanten met een vermogen van doorgaans tenminste 1 miljoen euro.

Met het oog op de veranderende klantbehoefte, gaat ABN AMRO in Nederland haar Private Banking dienstverlening in de loop van 2016 ook aan klanten aanbieden met een vermogen vanaf 500.000 euro.

Private Banking is een belangrijke activiteit binnen ABN AMRO, zowel in Nederland als internationaal. ABN AMRO biedt private banking aan in tien landen onder verschillende merknamen. Zo bestaat Neuflize OBC, de private bank van ABN AMRO in Frankijk, al sinds 1667 en heeft Bethmann Bank de nummer drie positie in Duitsland. ABN AMRO MeesPierson is de grootste private banking bank in Nederland. ABN AMRO Private Banking heeft een nummer drie positie in de eurozone.
  
Wereldwijd werken er meer dan 3.600 werknemers in de Private Banking tak van ABN AMRO. De private bank beheert van meer dan 100.000 klanten in totaal ongeveer 200 miljard euro aan Client Assets (door klanten toevertrouwd geld). Het grootste deel hiervan is van lokale klanten. Dat wil zeggen: Nederlandse klanten in Nederland, Belgische klanten in België, Duitse klanten in Duitsland, enzovoorts.

Op sommige lokaties zoals in Singapore, HongKong of Guernsey, bankieren veelal klanten met andere nationaliteiten, voornamelijk om redenen van privacy en veiligheid, met inachtneming van daartoe geldende wet- en regelgeving.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.