Ads Top

Koningin Máxima spreekt bij bestuursvergadering Europese Bankenfederatie

Koningin Máxima is vrijdag 20 mei 2016 aanwezig bij de halfjaarlijkse bestuursvergadering van de Europese Bankenfederatie in Amsterdam. Zij houdt een toespraak in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

De Europese Bankenfederatie (EBF), opgericht in 1960, is de vertegenwoordiger van de Europese bankensector. In totaal zijn 32 nationale bankenverenigingen aangesloten. Deze vertegenwoordigen zo’n 4500 banken met ongeveer 2,3 miljoen werknemers. Namens de bankensector is EBF gesprekspartner voor Europese en internationale financiële instellingen, waaronder de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en de Europese Bankenautoriteit.
 
De EBF is de afgelopen jaren steeds meer aandacht gaan besteden aan financiële educatie in Europa en heeft in maart voor de tweede keer de Europese week van het geld georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst in Amsterdam wil de EBF haar leden aansporen nog meer aandacht te geven aan financiële educatie. Koningin Máxima, betrokken bij de Nederlandse week van het geld, spreekt over de manier waarop financiële bewustwording en zelfredzaamheid kunnen worden vergroot. Zij gaat in op het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld, met name voor kinderen en jongeren.
 
De EBF houdt haar 122e vergadering in Amsterdam ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.